Skip to content

nou borrador de Reial Decret de Balanç Net, engany total Made in Spain!

8 d'octubre de 2013

Aquest estiu s’ha donat a conèixer el nou borrador de:

proposta de “Real Decreto por el que se establece la regulación de la condiciones administrativas, técnicas y económicas de las modalidades de suministro de energía eléctrica CON AUTOCONSUMO Y DE PRODUCCIÓN CON AUTOCONSUMO”.

Que ve a substituir el primer borrador de “Proyecto de Real Decreto por el que se establece la regulación de la condiciones administrativas, técnicas y económicas de la modalidad de suministro de energía eléctrica con BALANCE NETO”.

Com podem observar ha caigut del títol (i de l’articulat) l’expressió BALANÇ NET  aquest fet i després de llegir-lo detingudament fa que si el primer borrador ja no ens agradava massa per què enteniem que seguia afavorint les grans subministradores elèctriques en perjudici del petit consumidor/productor aquest nou borrador el podem considerar un engany total, redactat al gust i benefici de les grans companyies.

Diferència entre l’AUTOCONSUM i el BALANÇ NET

Autoconsum és generar la teva pròpia energia per tal de consumir-la en el mateix lloc on és genera. Si necessites més energia caldrà que compris la que et manqui. Amb aquest sistema l’energia que generem en hores diurnes serà (possiblement) excessiva per les nostres necessitats i l’haurem de “llençar” i a la nit (pensant en un sistema solar) haurem de comprar la que ens falta. Haurem produit més energia de la que ens cal i no l’haurem aprofitat.

El Balanç Net per contra consisteix en consumir l’energia que necessitis i vendre la resta a la xarxa de distribució. Amb aquest sistema el usuari productor té l’avantatge que tota l’energia que produeix és rentabilitzada, ja que al final només ha de pagar la diferència Neta entra la consumida i la distribuida. Seguin amb l’exemple solar anterior l’excedent diürn el ven a la companyia i li compensa el seu consum nocturn.

Si encara en teniu ganes aqui teniu el text de l’articulat del segon borrador

Amb aquestes propostes després voldran que les energies renovables siguin un motor al nostre país, una vergonya, i ens sap greu ser tant durs, però confiàvem en que aquest Reial Decret podria moure el mercat i generar un impuls al sector de les renovables.

Made in Spain!