La Certificació d’Eficiciència Energètica a Europa ha tingut recorreguts molt diferents segons els paisos:

europeClouds

Alemanya: Obligatòria des de l’any 2002 per a obra nova i grans rehabilitacions, des de aleshores s’han anat introduint millores en la metodologia de càlcul. Fins a l’any 2008 aquests càlculs es podien realitzar amb les dades de demanda d’energia primaria o amb les de consum d’energia, actualment les dades de consum només ‘utilitzen en grans edificis o en edificis petits on s’ha aplicat l’ordenança solar tèrmica, sobre la que es va començar a legislar l’any 1977. No existeix un registre de certificats per tal de no encarir el preu del mateix, no obstant en el cas de dades incorrectes es pot sancionar.

Suècia: La llei que regula l’eficiència energètica es va aprobar l’any 2006, no obstant des de l’any 1994 ja existien lleis d’estalvi i eficiència. En edificis nous els càlculs s’han de verificar dos anys després d’haver-los construït. No se’ls aplica cap taxa.

França: Des del 2006 existeix el Diagnostic de Performance Enérgetique (DPE). La metodologia de càlcul es coneix com a 3CL (Conventional Consumption Calculation in Housing). La qualificació és realitza mintjançant valors de consum, o amb simulacions dinàmiques.

Portugal: Des de l’any 2009 està implantada la Certificaçao Enérgetica e Ar Interior Edifícios, des del 2009 també s’atorguen beneficis fiscals per adoptar la Certificaçao.

Per donar suport als estats membres de la unió Europea en la implantació de la Directiva 2002/91/UE i avançar en la millora de la eficiència energètica dels edificis, la Comissió Europea va promoure l’any 2005 la Concerted Action EPBD, amb el repte de fomentar el diàleg  i intercanviar experiències i bones pràctiques entre els diferents estats.

Amb l’aprovació de la normativa el 2010 (Directiva 2010/31/UE), els Estats s’enfronten a reptes nous, com el dels edificis d’energia quasi zero, de la que ja n’hem parlat en alguna altre ocasió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s