Skip to content

Quins objectius té la Certificació Energètica dels edificis?

10 de juny de 2013

 

La Certificació Energètica dels Edificis persegueix un triple objectiu:

  1. Per una banda pretén ser una eina de formació i informació, ja que el promotor o llogater,  te l’obligació de informar al futur propietari o inquilí d’aquests aspecte. De manera que es veu obligat a calcular quin serà el consum energètic de l’edifici durant el seu ús, i a transmetre de manera entenedora les dades obtingudes.
  2. Esdevenir una eina de mercat, ja que l’eficiència energètica esdevindrà un nou element de decisió a l’hora de llogar o comprar un habitatge o local, de manera que un habitatge amb una bona qualificació energètica afegirà valor al producte.
  3. Ser una eina de planificació, ja que tant les administracions com els usuaris podran marcar uns criteris mínims d’eficiència i d’ús racional de l’energia basats en la certificació.